ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Επιστολή Γ.Τσούρνου για την απομάκρυνση του από την θέση του συμβούλου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. |
  Με επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου και σύμβουλος του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά, κ. Γιώργος Τσούρνος αναφέρεται στα πεπραγμένα του κατά το διάστημα που ήταν σύμβουλος δημάρχου. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται και στο θέμα της διακοπής της συνεργασίας του με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο.

Ο κ. Τσούρνος αναφέρει στην επιστολή του τα ακόλουθα:

"Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω τα εξής:
Προσφέρθηκα να βοηθήσω τον μέχρι πρόσφατα δήμαρχο Π. Αναγνωσταρά με βασικό κίνητρο το ενδιαφέρον μου για το δήμο και με όπλο την αναμφισβήτητη εμπειρία μου.

Στο σύντομο διάστημα της συνεργασίας μου αυτής δρομολόγησα (και με τη σύμφωνη γνώμη του τότε δημάρχου) λύσεις στα πιο κάτω θέματα, πέραν του ενδιαφέροντός μου για μείζονα άλλα.

1) Απαλλοτρίωση του κτιρίου του ιστορικού πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος στο οποίο ταριχεύτηκε ο δολοφονηθείς πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, ώστε το μεν ισόγειο να αναπαλαιωθεί ως φαρμακείο της εποχής εκείνης, ο δε όροφος να στεγάσει μουσείο του Καποδίστρια.
2) Ολοκλήρωση της μελέτης και χρηματοδότηση από την περιφέρεια (Ε.Σ.Π.Α.) της αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου που είναι γνωστό ως Ενετικό κτίριο Αγίου Γεωργίου.
3) Αλλαγή (από το Υπουργείο Οικονομικών) του σκοπού παραχώρησης του οικοπέδου που είχε δοθεί για την ανέγερση συνεδριακού κέντρου, ώστε να δοθεί για την ανέγερση κτιρίου Δημαρχιακού Μεγάρου.
4) Σύνταξη μελέτης (άνευ αμοιβής) από το αρχιτεκτονικό γραφείο αδελφών Σταυρουλάκη για την αξιοποίηση – λειτουργία αναψυκτηρίου – εστιατορείου του δήμου στο χώρο του Άι – Γιάνη (άλλοτε Κουμάν).
5) Σύνταξη μελέτης για την κατασκευή υπαίθριου λυόμενου θεάτρου στον ύπερθεν του πάρκου Σταϊκοπούλου χώρο της ντάπιας, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Σαλεσιώτη (άνευ αμοιβής).
6) Κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου από παραλίας μέχρι βορείου Μώλου.
7) Ενοικίαση και οργάνωση νέου τουριστικού γραφείου.
8) Προώθηση διαδικασίας έγκρισης του σχεδίου πόλεως στις περιοχές «Γλυκειά» και «Προφήτης Ηλίας».

Για τους γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης οι λύσεις των θεμάτων αυτών και χρονοβόρες καθίστανται και «ψυχοφθόρες».

Για τα θέματα αυτά ενημέρωσα το νεοεκλεγέντα δήμαρχο ο οποίος με πληροφόρησε ότι αναγνωρίζει την αναμφισβήτητη εμπειρία μου πλην όμως διακόπτει τη συνεργασία αυτή.

Ενδεχομένως να επιδιώξει την επίλυση των, χωρίς τη δική μου συνδρομή, ενδεχομένως να μην αποτελούν θέματα προτεραιότητας, ενδεχομένως τέλος τη θέση του συνεργάτη να έχει υποσχεθεί σε έτερο άτομο, δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να του αμφισβητήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια και πέραν αυτής «ουδέν σχόλιον».
Και εννοείται ότι ο αντικαταστάτης μου πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ίδια με εμένα προσόντα ή και πολύ περισσότερα, ούτως ώστε να προωθήσει τα σημαντικά για το Δήμο μας θέματα."

Γ. Τσούρνος
τ. δήμαρχος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ